Bogrács gulyás

Hozzávalók:

50 dkg marhalábszár,
5 dkg zsiradék,
2 nagy fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 ek házipaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 cseresznyepaprika,
1 kg burgonya,
1 zellerlevél,
1 sárgarépa,
1 zöldség,
köménymag, só,

csipetkét készítek egy tojásból és  10 dkg lisztből.

Elkészítés:
A zsiradékban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd belekeverem a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet, beleteszem a cseresznyepaprikát. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. Ekkor belekarikázom a sárgarápát, a zöldséget, belekockázom a krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Felöntöm kb 2 liternyi vízzel és majdnem puhára párolom. Mikor a krumpli majdnem megpuhult, beleteszem a csipetkét, amellyel még kb. 10 percig főzöm. Én 3 szoros adaggal szoktam főzni.gulyas