kokuszkremestorta1

Hozzávalók:

A tésztához:

25 dkg cukor
16 dkg liszt
4 dkg kókuszreszelék
4 tojás
4 evk. viz
1 csomag sütőpor

A krémhez:

750 ml tejszín 3*250 ml
6 csomag habfixáló
20 dkg fehércsoki
6 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A piskóta elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy kerek tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, alját sütőpapírral béleljük. A tojásokat szétválasszuk, először a fehérjét felverjük kemény habbá. Ezután a tojássárgáját elkeverjük a vizzel és a cukorral, és fehéredésig keverjük a robotgéppel. A szárazanyagokat összekeverjük; lisztet, kókuszreszeléket és a sütőport, és hozzáadjuk a tojásos keverékhez, jól elkeverjük. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a tésztához. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta megsült-e. A tortaformában hagyjuk rendesen kihűlni.

A krém készítése:

Vízgőz felett a fehércsokit 250 ml tejszínnel felolvasztom, a tűzről levéve hozzáadom megmaradt (6dkg) kókuszreszeléket, elkeverem, és hagyom teljesen kihűlni. Miután lehűlt, az 500 ml tejszínt kemény habbá verem a habfixálóval, ezután hozzáadom a lehűlt kókuszkrémet.

A torta összeállítása:
A tortát 3 részre vágom. Megkenem a kókuszkrémmel, a torta szélét bevonom kókuszreszelékkel. A szeleteket úgy jelölöm, hogy a megmaradt krémből habzsák nyomóval kis halmokat teszek a torta szélére, és a közepére egy egész mandulaszemet teszek, vagy raffaello desszertet helyezek a tetejére.
A tortát egy nappal a tálalás előtt érdemes elkészíteni, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni.