web csaladi 070 web csaladi 067 web csaladi 081 Schieszl 065 Schieszl 070 Schieszl 074A Schielsz étterembe legelőször 2005-ben mentünk el, apropója a férjem születésnapja volt.A TV Paprika műsorában figyeltem fel az étteremre. Azóta visszatérő vendégek vagyunk. Gondoltuk kipróbáljuk. Családi vállalkozást képzeljetek el, nagyon barátságos kiszolgálással. Többször is visszatértünk, volt hogy be se jelentkeztünk, csak épp beestünk egy kirándulás (Visegrádról hazamenet) után. Így volt hogy kiöltözve, és volt hogy sima rövidnadrág-pólós cuccban állítottunk be, de mindig nagyon szívélyesen fogadtak.
Az alkoholos italokat férjem kóstolta (én voltam a sofőr) a pálinkától a borig. Párom a száraz vörösborokat szereti, de nagyon meg volt elégedve. Említést kell tennem a saját készítésű almalevükről, és a szintén saját készítésű bodza szörpükről. Kóstolás után egy baj volt csak velük. Nem tudtuk eldönteni, melyikből fogyasszunk még. Így fejenként simán egy liter elfogyott mindkét nedűből, mert ugyan már szomjasak nem voltunk, de nagyon itatta magát:)
Sajnos saját képet nem készítettem az étteremben, mert akkor még nem volt meg a mostani telóm. Az utóbbi alkalommal sült kacsát kértem krumplipürével. A férjem pedig bélszínt, tökéletesen úgy hozták ahogy kérte (félig átsütve). Kislányunk pedig rántott csirkemellet rendelt. A felnőttek mellett a gyerekeknek is találunk finom harapnivalót. A hely erőssége a csülkös-sültes, és disznótoros ételek, de ha az ember nyár közepén esik be, nem biztos hogy „nehéz” ételre vágyik. Én már rég fentem a fogam a kacsára, így kaptam egy tökéletesen megsütött kacsát, kis serpenyőben hozták ki. Nekem nagyon tetszett, hogy nem a hatalmas tányéron érkezik pár szelet „álá valami” és körbepötyögtetve a tányér, mindenféle szósszal.
A desszert… Hát az valami fenséges:) A desszertek egy részéhez oda van írva (várni kell rá), mert akkor sütik ki mikor megrendeljük. Ilyen volt a csokifelfújt, házi vaníliafagyival. Érdemes várni. A párom és a kislányom túrógombócot kért, Ők is frissen kapták. Előzőleg ettünk mi már túrós rétest barackos fagyival és az is isteni volt. Bűn nem kipróbálni a desszerteket. Az árak nem elrugaszkodottak, a kiszolgálás tökéletes. Képet a honlapról mentettem le:) Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni:)

http://schieszl.hu/
2011 Budakalász, Budai út 83.
26/340465