keszthely.halaszcsarda3halaszletotyogos.turos.palacsintavorosboros.kakukkfuvesvadragu.dodollevelfahejasalmaspitegrillzoldseg 2012. júliusában Keszthelyre mentünk nyaralni. Az esti sétánk alkalmával cigányzenét hallottunk, elindultunk a hegedűszó irányába. Az étterem szinte tele volt, megkérdeztük van-e még hely. Szívélyesen beinvitáltak, a kislányom Hajnika szinte azonnal feltalálta magát az étteremhez tartozó kis játszótéren, melyre a felszolgáló fiatalember (Csaba) hívta fel a figyelmét rendelésének leadása után. Örültünk Neki, mert így kicsit tudtunk párommal két szót váltani:) Nagyon rá voltam állva, hogy valami finom halételt egyek. Balatoni halászlevet rendeltünk, párom ponttyal, én fogasfilével. Hatalmas tányérban szervírozták a forrón gőzölgő hallevet, ahogy az illatát megéreztem, összefutott a nyál a számban. Kaptunk mellé zöld paprikát és „macskapöcse” paprikát is, aminek épphogy csak a hegyét tettük bele, de az elég volt, hogy megtegye a hatását, a kenyeret se sajnálták tőlünk:)
Kislányom természetesen maradt a jól bevált rántott csirkemellnél, de annyira szép szeletet kapott, hogy csak lestünk, természetesen mellé dukált a sült krumpli. A kislányom, Hajnika, ha teheti mindenhez majonézt kér, most is kért, és kapott tartármártást, ami annyira ízlett Neki, hogy el is lett felejtve a majonéz, már csak tartármártást kért a későbbiekben.
Desszertnek totyogós túrós palacsintát kértünk, ami fenomenálisra sikeredett. A töltelékben a túró ki volt keverve a már ismert túrógombóc öntetével, és tényleg totyogott az öntetben, kívül-belül. Elmondhatom, hogy ehhez fogható palacsintát még életemben nem ettem, azóta ez az etalon, itthon is így kell elkészítenem:)
Ezen kívül még szükséges említést tennem a dödöllével körített kakukkfüves vadraguról
(vaddisznó), mely úgy omlott szét a szánkban mint a vaj. A desszertként felszolgált saját készítésű fahéjas öntettel megbolondított almáspite visszarepített gyerekkoromba, felidézve bennem Mamikám almáspitéjét.
A gasztro élvezetekhez társult a gyönyörű cigányzene, ismert dallamokkal. Annyira szépen játszottak, hogy bevonzották az embereket a partról. Mondanom sem kell, hogy a nyaralásunk ideje alatt, még párszor itt ebédeltünk és vacsoráztunk. A felszolgálók, minden kérdésünkre tudtak válaszolni, lesték a  kívánságunkat, de nem voltak sem erőszakosak, sem pedig tolakodóak. Nagyon értenek a vendéglátáshoz. Nem voltunk
kiöltözve, mégis Úrként bántak velünk.

Kedves keszthelyi Halászcsárda augusztusban érkezünk…

http://www.halaszcsardakeszthely.hu/