1 kg meggy
1 rúd vanília
1/2 tk. fahéj
1 tk szegfűszeg
1/2 citrom héja + leve, héját nem reszelem, hanem vékonyan,
hámozóval levágom
500 g jogobella meggyes joghurt
50 g étk. keményítő v. 2 evk. liszt
15 dkg cukor
+ 1 cs. vaníliás cukor (ha nem vanília rúddal készítem)
2 liter víz
Meggyet beáztatom, szárától és magjától megszabadítom. Egy
teatojásba beleteszem a szegfűszeget és a citrom héját.
Felengedem 2 l vízzel. A joghurtot az étk. keményítővel v. a
liszttel botmixerrel és fél-egy merőkanálnyi meggyel
összeturmixolom. Ezt öntöm hozzá a meggyhez. Beleteszem a
fahéjat a vanília rúd kikapart belsejét és a vaníliarúddal együt
forralom fel. Időnként megkavarom, ha felforrt, beleteszem a
cukrot, elkeverem, ha újra felforrt, lehűtöm. Hidegen tálalom.
Legutóbbi hozzászólások