Lekváros tekercs

Lekváros piskótarolád

Hozzávalók:

6 tojás szétválasztva
12 evk. viz
25 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
kb. fél üveg lekvár

Először a szétválasztott tojások fehérjét verem fel kemény habbá a robotgéppel. A tojás sárgáját a vizzel fehéredésig verem fel a robotgéppel, majd belekeverem a sütőporral elkevert lisztet. Ebbe a masszába a végén forgatom bele lazán a tojásfehérje habot. A sütőtepsit kibélelem a sütőpapírral, de aki jobban szereti kivajazott, lisztezett tepsibe is önthti a tésztát. A sütőben 170 C fokon kb. 25 percig sütöm. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. A piskóta akkor sült meg, ha a sütőtűt beleszúrva a tésztába tisztán húzzuk ki.

Mikor a tészta megsült, még melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és lisztezett konyharuhára borítjuk, majd feltekerjük és így hagyjuk hűlni (legalább langyosra). Ezután kitekerjük, és megkenjük lekvárral. Ismét feltekerjük, megszórjuk porcukorral a tetejét, felszeleteljük.