Hozzávalók:

  • 175 g kefír vagy tejföl
  • 150 g cukor
  • 200 g liszt
  • 100 ml étolaj (dupla adagnál maradjon 100 ml)
  • 3 egész tojás 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 6 g sütőpor (dupla adagnál nem kötelező h.12 g legyen, mert akkor magasabb lesz, – elmerülhet benne a túró és a gyümölcs)

Dupla adagnál az étolajon és sütőporon kívül minden dupla mennyiség.

Elkészítés:

3 egész tojást a cukorral, vaníliás cukorral elkezdem robotgéppel keverni, mint a piskótát. Mikor kivilágosodott és a térfogata nőtt, hozzáadom a kefírt, olajat és elkeverem. Ezután hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, szimpla adagot téglalap alakú hagyományos tepsibe, dupla adagot a nagy négyzet alakú tepsibe.

Tetejére pötyögtetem a túrótölteléket, melyet előtte még egyszer átkeverek és megkóstolok.
Ezután teszem rá a lecsepegtetett (magozott) gyümölcsöt. Eddig az őszibarackkal és meggyel próbáltam, mindkettő finom.

Túró töltelék:

1 citrom reszelt héja

250 g túró (dupla adagnál a túró is dupla)

tetszés szerint 500 g gyümölcs (bevált az őszibarack, sárgabarack, meggy, cseresznye) Bevált javaslat: Én a túrót villával összetöröm két evőkanál porcukor (250 g túróhoz), +1 evk.vaniliás cukor + a citrom héja. (ha nincs citromhéj én szoktam venni a RUF citromhéj aromát – AUCHAN), citromhéjaromából 1 teáskanállal. Keverd össze villával és hagyd állni, míg a tésztát kikevered. Kóstold meg, ha szükséges adhatsz hozzá még cukrot, v. citromhéjat/aromát.

180 fokon kb. 30 perc alsó-felső sütés