Ez a torta egy 22 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható.

Kakaós piskóta alap:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 evk. kakaópor (holland)
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl víz

    1. A lisztet elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
    2. A vizet felforraljuk és megolvasztjuk benne a margarint, majd hozzákeverjük a kakaóport.
    3. A kakaós masszát hozzákeverjük a száraz hozzávalókhoz.
    4. Majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
    5. 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml habtejszín (habfixálóval kemény habbá verjük)
  • 5-8 evk. cukor ízlés szerint
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
  • 2-3 evk. nutella
  • pár csepp zöld mandulaaroma

    1. A mascarpone-t elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadunk egy pici sót és pár csepp citromlét.
    2. Kettéosztjuk a krémet.
    3. Az egyik feléhez hozzáadunk cukrot és pár csepp mandulaaromát.
    4. A másik feléhez pedig a nutellát (ha nem elég édes mehet bele még cukor).

    Összeállítás:

    Csoki a tetején:
    Étcsokis töltelék ganache

    200 g.étcsoki
    200 ml habtejszín felforrósítva ráöntjük a felaprított csokira, hagyjuk kicsit pihenni, majd elkeverjük. (Fontos, hogy amennyi grammban a csoki annyi ml.-ben a habtejszín 100 gr. csoki esetén 100 ml a habtejszín.Kisebb tortaforma esetén, vagy ha nem szeretnéd, hogy vastag legyen a csoki a tetején használj kevesebb csokit és kevesebb habtejszín.

  • 100g marcipán
  • Pár szem mozart golyóval

    1. Ha kihűlt a piskóta rákenjük a krémeket. (Van aki habzsákból körkörösen szokta, de lehet kanalazni is, kicsit vegyülhetnek a krémek, de ne keveredjenek össze teljesen.)
    2. A marcipánt kinyújtjuk és ráfektetjük a krémre.
    3. Az étcsokis ganache 3/4-e még melegen a marcipánra öntjük.
    4. Az 1/4-ét kihűtjük, majd felverjük. Habzsákból ezzel és a mozart golyókkal díszítjük a tortát.

    https://www.sutimamohr.hu/…/dessze…/tortak/mozart-torta/