Kakaós piskóta alap:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 evk. kakaópor (holland)
- 1/2 cs sütőpor
- 3 tojás
- 20 dkg margarin
- 2 dl víz
1. A lisztet elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
2. A vizet felforraljuk és megolvasztjuk benne a margarint, majd hozzákeverjük a kakaóport.
3. A kakaós masszát hozzákeverjük a száraz hozzávalókhoz.
4. Majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
5. 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük.Krém:
- 250 g mascarpone
- 300 ml habtejszín (habfixálóval kemény habbá verjük)
- 5-8 evk. cukor ízlés szerint
- csipet só
- pár csepp citromlé
- 2-3 evk. nutella
- pár csepp zöld mandulaaroma
1. A mascarpone-t elkeverjük a habtejszínnel, hozzáadunk egy pici sót és pár csepp citromlét.
2. Kettéosztjuk a krémet.
3. Az egyik feléhez hozzáadunk cukrot és pár csepp mandulaaromát.
4. A másik feléhez pedig a nutellát (ha nem elég édes mehet bele még cukor).Összeállítás:
Csoki a tetején:
Étcsokis töltelék ganache200 g.étcsoki
200 ml habtejszín felforrósítva ráöntjük a felaprított csokira, hagyjuk kicsit pihenni, majd elkeverjük. (Fontos, hogy amennyi grammban a csoki annyi ml.-ben a habtejszín 100 gr. csoki esetén 100 ml a habtejszín.Kisebb tortaforma esetén, vagy ha nem szeretnéd, hogy vastag legyen a csoki a tetején használj kevesebb csokit és kevesebb habtejszín. - 100g marcipán
- Pár szem mozart golyóval
1. Ha kihűlt a piskóta rákenjük a krémeket. (Van aki habzsákból körkörösen szokta, de lehet kanalazni is, kicsit vegyülhetnek a krémek, de ne keveredjenek össze teljesen.)
2. A marcipánt kinyújtjuk és ráfektetjük a krémre.
3. Az étcsokis ganache 3/4-e még melegen a marcipánra öntjük.
4. Az 1/4-ét kihűtjük, majd felverjük. Habzsákból ezzel és a mozart golyókkal díszítjük a tortát.
Legutóbbi hozzászólások