Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 4 tojás
  • 4 evk. viz
  • 1 csomag sütőpor

    A krémhez:

  • 750 ml tejszín 3*250 ml
  • 6 csomag habfixáló
  • 20 dkg fehércsoki
  • 6 dkg kókuszreszelék

    Elkészítés:

    A piskóta elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy kerek tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, alját sütőpapírral béleljük. A tojásokat szétválasszuk, először a fehérjét felverjük kemény habbá. Ezután a tojássárgáját elkeverjük a vízzel és a cukorral, és fehéredésig keverjük a robotgéppel. A szárazanyagokat összekeverjük; lisztet, kókuszreszeléket és a sütőport, és hozzáadjuk a tojásos keverékhez, jól elkeverjük. Ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük a tésztához. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta megsült-e. A tortaformában hagyjuk rendesen kihűlni.

    A krém készítése:

    Vízgőz felett a fehércsokit 250 ml tejszínnel felolvasztom, a tűzről levéve hozzáadom megmaradt (6dkg) kókuszreszeléket, elkeverem, és hagyom teljesen kihűlni. Miután lehűlt, az 500 ml tejszínt kemény habbá verem a habfixálóval, ezután hozzáadom a lehűlt kókuszkrémet.

    A torta összeállítása:
    A tortát 3 részre vágom. Megkenem a kókuszkrémmel, a torta szélét bevonom kókuszreszelékkel. A szeleteket úgy jelölöm, hogy a megmaradt krémből habzsák nyomóval kis halmokat teszek a torta szélére, és a közepére egy egész mandulaszemet teszek, vagy raffaello desszertet helyezek a tetejére.
    A tortát egy nappal a tálalás előtt érdemes elkészíteni, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni.