Hozzávalók:
1 kg marhalábszár,
5 dkg zsír,
3 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma,
3 ek házipaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
köménymag, só, bors
Elkészítés:
A bogrács alján a zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom,borsozom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom (fél deci viznél többet soha nem teszek bele). Ekkor belevágom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. A vörösbort akkor szoktam beletenni, mikor már majdnem jó a pörkölt, mert ha előbb teszem bele, nehezebben puhul meg a hús. Én általában ennek az adagnak a négyszeresét szoktam főzni.
Megjegyzés: A hús mennyiségének 30%-a hagyma arányt szoktam követni, mert már bevált.
Legutóbbi hozzászólások