marvanyoscsokissuti2

Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

4 tojás szétválasztva
16 dkg finomliszt
4 dkg holland kakaópor (nem cukrozott)
1 csomag sütőpor
8 evőkanál melegvíz

Krém:

1 cs. Dr. Oetker vaníliás pudingpor
1 cs. Dr. Oetker csokis pudingpor
20 dkg cukrozott kakaópor
3 dl viz
2 evk. rumaroma

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. Ezután a tojássárgákat a forróvízzel és cukorral fehéredésig verem a robotgéppel, majd hozzákeverem a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor ezt előtte már összekevertem egy tálban). Mikor összekevertem, a valamennyi fehérje habbal lazítom a kakaós masszát, hogy könnyebb legyen vegyíteni a többi krémmet a fehérjével.

A tepsit kivajazom és cukrozatlan kakaóporral megszórom, ezután megy bele a piskóta, és betolom a sütőbe, előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel (nem légkeverés) 200 fokon 12 percig sütöm. Sütés után rácson hagyom kihűlni, majd visszateszem a tepsibe.

Csokiszirup:

20 dkg cukrozott kakaóport, a 3 dl vízzel elkeverem, hozzáadom a rumaromát, és felforralom, majd tűzről levével meglocsolom vele a piskótát.

Krém:

A vanília és csoki pudingporból pudingot készítek, (cukrot ne felejtsük ki). Egymás után a (egymás tetejére) ezt öntjük a piskótára, először a csokipudingot, aztán a vaníliát, a fakanál végével cirádákat húzok bele, majd pár csepp csokisziruppal itt ott rácsöpögtetek a már márványos krémre és ezt is belehúzom fakanállal. Hagyom kihűlni, mely után tetszés szerint vágok belőle szeletet, tejszínhabbal és a megmaradt csokisziruppal díszítve tálalom.