SVÉD MANDULATORTA
20 cm a torta átmérője
Mandulás lapok:
- 6 db tojásfehérje (L)
- 130 g cukor
- 230 g őrölt mandula
Sütés: 170 fokon 25 perc, légkeverés
Krém:
- 6 db tojássárgája
- 120 g cukor
- 3 dl habtejszín
- 15 g kukoricakeményítő / vagy Liszt
- Pár csepp vanília
- 170 g puha vaj
- 60 g sűrített tej / vagy olvasztott fehércsokoládé
- 300 g szeletelt mandula
Mandula pirítása:
300 gr.szeletelt mandula 180 fokon 8 percig előmelegített sütőben pirult. (Figyelj rá, átkeverés nem árt). Mikor kiveszed a tepsiről tedd át egy másik tálba, mert tovább pirul a forró tepsin. (Hagyd teljesen kihűlni mielőtt a tortára teszed).
forrás: Bebepiskóta
link: https://youtu.be/ew0UUKm1ozs
Legutóbbi hozzászólások