SVÉD MANDULATORTA

20 cm a torta átmérője

Mandulás lapok:

  • 6 db tojásfehérje (L)
  • 130 g cukor
  • 230 g őrölt mandula

    Sütés: 170 fokon 25 perc, légkeverés

    Krém:

  • 6 db tojássárgája
  • 120 g cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 15 g kukoricakeményítő / vagy Liszt
  • Pár csepp vanília
  • 170 g puha vaj
  • 60 g sűrített tej / vagy olvasztott fehércsokoládé
  • 300 g szeletelt mandula

Mandula pirítása:

300 gr.szeletelt mandula 180 fokon 8 percig előmelegített sütőben pirult. (Figyelj rá, átkeverés nem árt). Mikor kiveszed a tepsiről tedd át egy másik tálba, mert tovább pirul a forró tepsin. (Hagyd teljesen kihűlni mielőtt a tortára teszed).

forrás: Bebepiskóta
link: https://youtu.be/ew0UUKm1ozs